Srp 152020
 

V sobotu 1.8.2020 jsme na našem areálu uspořádali 20. ročník naší soutěže se starou koňskou stříkačkou, s názvem Veterán CUP SDH Kravaře, která byla zároveň druhou soutěží letošní Okresní ligy veteránů okresu Opava.  A letos se nám povedlo něco, co se za celých 20 ročníků nepodařilo a to: SOUTĚŽ VYHRÁT !!!!!. Ale po pořádku:Na náš areál,  to sobotní, slunečné odpoledne, dorazilo celkem 12 mužských týmů a dva týmy žen, přičemž v obou kategoriích byl jeden tým „civilní“, který se normálně nezapojuje do dění okresní ligy, ale přišel si to vyzkoušet na naší soutěži. Dlužno dodat,  že šlo o maminky a tatínky našich žáků, takže je vidět, že vztah k hasičině v těchto rodinách žije.

Jako první na trať vyběhli naši muži a slušným časem 35.41 s. soutěž otevřeli. Dlouho to vypadalo, že to bude nejrychlejší čas první kola, ale předposlední startující tým Koutů dosáhl času 35.07 a poslední startující tým prvního kola, již zmíněný civilní mužský tým s názvem „Muži v naději“, dokázal zastavit časomíru dokonce na čase 34.23 s. Takže po prvním kole nám patřilo průběžné třetí místo.

V přestávce mezi prvním a druhým kolem jsme uskutečnili tradiční doprovodné soutěže tedy o mužský břuch a obvod ženských prsou vylosované míry. Vítězové v těchto soutěžích si pak odnesli krásné ceny.

Do druhého kola jsme se opět vydali jako první a tentokrát se nám podařilo dosáhnout času 31.98 s., což byl nakonec nejrychlejší čas druhého kola a díky součtu času 67,39 jsme tak dokázali to, na co jsme se celých 20 let těšili a odvezli si cenu za první místo. Třešničkou na dortu pak bylo vítězství družstva žen s názvem „Matka na tahu“, který  se , jak je již výše zmíněno, skládal s maminek našich žáků.

 Zanechat komentář

(vyžadováno)

(vyžadováno)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..