Čvc 102016
 

veterani kouty 2016_1V sobotu 9.7.2016, na Olšinkách v Kravařích – Koutech, byla započata druhá půlka letošní Okresní ligy veteránů okresu Opava. Na travnatý pažit tamního hřiště se dostavilo celkem 12 družstev (z toho jedno družstvo žen), aby členové změřili své síly ve dvou kolech hasičských dovedností.

První kolo se soutěžilo se strojem PS 8, přičemž nářadí bylo uskladněno v „kastli“ u základny, odkud si ho museli veteráni odnést. V tomto kole se nám po malém zaváhání při spojování hadic „B“ podařilo dosáhnout 6. času a doufali jsme, že v druhém kole to bude už jen lepší.

V druhém kole čekala na základě mašina PS 12 a připravené hadice, které však musely stát v kotouči, takže zapojování spojek proběhlo opět až na trati.  Mimo to museli rozdělovač a béčkař přes příčné břevno a proudaři absolvovali slalom s hadicemi. Ani v tomto kole jsme nějak neexelovali a díky špatně odhozené spojce pravého proudu na rozdělovači a kiksu u savic jsme opět obsadili 6. místo. A jelikož se, pro celkové výsledky,  umístění sčítala, byla magická šestka i našim výsledným umístěním (měli jsme sice 12 bodů, stejně jako hasiči z Těškovic, kteří však měli lepší první pokus, což rozhodlo). Tímto výsledkem jsme se propadli v průběžném pořadí na 5. místo a nezbývá než doufat, že na domácí soutěži, která proběhne 6.8.2016, se nám zadaří a vyšplháme se nveterani kouty 2016_3ahoru.

veterani kouty 2016_2

 Zanechat komentář

(vyžadováno)

(vyžadováno)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..