Čvc 212013
 

veterani slavkov1V sobotu 20.7. se okresní liga veteránů překulila do své druhé poloviny.  Pořadatelem této soutěže byl Slavkov, který připravil znamenitou soutěž, kdy všichni po jednom přebíhali lávku a pak přes dvě savice, 1 B a 2 x 1 C prováděli postupně sestřiky. Nejprve musel stříkat střední proud B, a až pak mohla býti voda vpuštěna do krajních céček.  Naše družstvo nastoupilo se změnou na postu strojníka, dnes ho dělal Pepa Janta,spoje Valter Harazim a koš Milan Řehulek. Martin Hahn, náš univerzál, který mimo stroj umí vše, prováděl spoje na B hadicích, jejich roztažení a pravý proud C. Klíčový post rozdělovače zaujala sportovní postava Zbyňka Bezděka, další klíčové místo středního proudaře B obsadil Milan Deutsch a počet členů na sedm doplnil na levém proudu C Radim Bezděk, náš týmový Casanova. Cestujícím náhradníkem dnes byl Karel (fon banhof) Malchárek. A ještě jsme měli pro náš cíl,být opět na bedně, nové aerodynamické helmy v německém tvaru,tyto nám zajistil Radek Glabasnia. Díky Radku. 

Po prvním kole jsme časem 32,21s jako většinou zaujali druhou příčku a to i přes to,že Milan nasazoval košíček až na potřetí. Většině ostatních družstev se nedařilo a taky nebyla nouze o nevšední taneční kreace se stříkajícími proudnicema, kdy diváci byli několikrát pokropeni osvěžující vodou. Naštěstí my jsme nebyli aktivními účastníky tohoto představení, o to více pak vyniká bezchybná práce našich tří proudařů.

V druhém kole jsme odběhli závod bez chyb, čas 30,02s dával tušit, že budeme na bedně. Bohužel ruka rozhodčího u Martina zvedla červený praporek pro více než diskutabilní přešlap. Ono totiž čára hranice stříkání byla vyznačena třepetající se páskou ve výšce cca 60cm nad zemí, a logicky, když je koleno u pásky, tak část chodidla zajede za pomyslnou čáru. Nepomohly protesty našeho ani jiných týmů. Rozhodnutí rozhodčích respektujeme, i když ve druhém kole těch spornějších bylo více i u jiných týmů.A i když ze Slavkova jsme odjížděli s bramborovou medailí a pocitem hořkosti,  byli bychom rádi, kdyby se stejnými pocity neodjížděl nikdo za 14 dnů od nás z Kravař. No a v celkové průběžné tabulce jsme se posunuli na třetí místo. Určitě díky novým přilbám.

veterani slavkov2veterani slavkov3

 Zanechat komentář

(vyžadováno)

(vyžadováno)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..