Zář 172017
 

Poté co bylo oficiálně zrušeno původně naplánované VIII. kolo Okresní ligy veteránů ročníku 2017, které mělo proběhnout 23.9.2017 v Malých Hošticích, stalo se poslední soutěží letošního roku VII. kolo, které se uskotečnilo  u černého koně letošního ročníku ve Štěpánkovicích a to v sobotu 9.9.2017. 

Mnohým z družstev šlo na této soutěži o hodně, vždyť stále nebylo rozhodnuto o celkovém umístění na bedně, neboť o celkové vítězství v tomto ročníku bojovali nejen obhájci ze Štítiny, ale i nováčci – pořadatelé ze Štěpánkovic a také Kouty. I našemu družstvu šlo o hodně, neboť jsme před touto soutěží byli jen dva bodíky za Chlebičovem a jejich porážka o tři a více body by nám přinesla „vysněné“ bramborové umístění.

Kluci ze Štěpánkovic si byli plně vědomi toho, že pokud na ostatní družstva něco nevymyslí, nemají naději na celkové vítězství v letošním ročníku a udělali pro to opravdu maximu. V provedení soutěže totiž nejdříve všichni členové běželi ze startovní základny cca. 45 metrů na základnu s nářadím, odkud však mohli odnést jen jeden kus výzbroje a s touto pak manipulovat. Poté se opět vrátit na základnu pro další vercajk a to až do chvíle, než bylo zapojeno celé vedení a mohlo dojít k sestřiknutí terčů. A právě to byl z počátku kámen úrazu pro mnohá družstva, neboť než někteří pochopili, že na co šáhnou to musí zapojit, stálo to mnohá družstva nehodnocený pokus v prvním kole.

My jsme sice první pokus provedli bez této nepříjemné penalizace, ale čas bohužel nebyl z říše snů, neboť se zde projevil poněkud vyšší věk našeho Valtíka, který rychlostí bohužel nestačil ostatním „mladíkům“ v týmu a toto mělo vliv na rychlost dodávky vody pro naše útočné proudy. Malou náplastí za náš výkon v prvním kole byla diskvalifikace našeho největších soupeře v boji o celkové 4 místo, kluků z Chlebičova a pomalu jsme se začali, bohužel předčasně, radovat z celkového bramborového umístění.

Nějak jsem si ale neuvědomili, že je tu ještě druhé kolo a v tom se klukům z Chlebičova opravdu zadařilo, takže druhým nejlepším časem tohoto kola se v pořadí palestinské soutěže vyhoupli na celkové 6 místo, hned místečko za námi, neboť časem druhého kola a následným součtem umístění v obou kolech jsme my skončili 5. A to nám bohužel stačilo jen na stejné umístění v celkovém hodnocení ročníku.

Tento pak vyhráli opětovně kluci ze Štítiny, kteří sice v prvním kole „palestinského běhu“ skončili druzí za domácími, ale v druhém kolem opět nenechali nikoho na pochybách, že jsou králové i letošního ročníku. Jak to dopadlo ve Štěpánkovicích a i v celkové hodnocení letošního ročníku si můžete přečíst v této tabulce:

Štěpánkovice Body celkem Celkové pořadí
Štítina 3/11 65 1
Štěpánkovice 6/10 61 2
Kouty 10/8 57 3
Chlebičov 12/6 48 4
Kravaře 12/7 47 5
Kylešovice 7/9 41 6
Těškovice 18/2 39 7
Dvořisko 14/5 32 8
Kyjovice 16/3 27 9
Raduň 0 20 10
Slavkov 15/4 20 11

 Zanechat komentář

(vyžadováno)

(vyžadováno)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..