Kvě 142016
 

foto1Úvodní kolo letošního 5. ročníku Okresní ligy veteránů okresu Opava zavítalo k černému koni soutěže, tedy k družstvu, kterému letos přináležela možnost uspořádat „plovoucí“ soutěž – a to k hasičům z Kylešovic. Soutěž proběhla 14.5.2016 v areálu bývalých dukelských kasáren.

Naštěstí nevyšly nepříznivé předpovědi meteorologů, takže nás nenavštívil déšť a kromě poryvů větru nám počasí opravdu přálo a většinou se na nás smálo i sluníčko. Soutěž, dle propozic pořadatele, měla proběhnout ve dvou kolech, v prvním s PS 12 a v druhém s PS 8. Provedení útoku bylo zajímavé, neboť nejprve si celé družstvo sedlo na lavičku a po startovním výstřelu si tři členové družstva nasadili rukavice a ochranné brýle a vyběhli přeřezat ruční pilou hranolek dřeva. Až poté mohli ze startovní čáry vyběhnout i ostatní členové družstva a vydat se ke „kastli“ na stroj, ve které měli uložený veškerý vercajk. Při zapojení útočného vedení museli ještě proudaři, rozdělovač i béčkař přeběhnout přes desku na trati a proudaři museli navíc protáhnout hadici malým tubusem. O celkovém vítězi soutěže pak měl rozhodovat součet umístění v jednotlivých kolech.

Až do 4 pokusu běžel průběh soutěže jako na provázku, pak ale odešla mašina dvanáctka, musela nastoupit její kamarádka a první čtyři družstva musela svůj pokus opakovat na závěr prvního kola. Našim chlapcům se první kolo docela vyvedlo, i když nástřik nebyl z říše snů, ale vítr byl opravdu nevyspitatelný a nikdo nevěděl kdy,  komu  a jak foukne.  Čas přes 65 sekund nás po prvním kole řadil na 6 místo, přičemž na 5 příčce, s o pouhou sekundu lepším časem, se usadili loňští vítězové ze Štítiny.

Druhé kolo mělo proběhnout stejným způsobem, jen místo dvanáctky nás čekala osmička. Po třetím pokusu se mašina pokazila a nastoupila její náhradnice, ale i ta neměla svůj den a po sedmém pokusu odešla do věčných lovišť i ona. Proto bylo štábem soutěže rozhodnuto, že tentokrát se bude do výsledků započítávat jen první kolo a pro nás tak zbylo již zmíněné 6. místo. Kdo ví, možná to byla pro nás trošku škoda, protože po proběhlých sedmi pokusech prvního kola jsme měli v tomto nejlepší čas, ale přece jen ještě čekalo 7 týmů které nás mohly, ale nemusely porazit. Více snímků je samozřejmě ve fotogalerii.

foto2foto3

 Zanechat komentář

(vyžadováno)

(vyžadováno)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..