Kvě 042015
 

sv florian 1V neděli 3.5.2015, za krásného slunečného počasí, jsme společně s hasiči z okolních sborů našeho okrsku, oslavili 115. let od založení SDH Kravaře a zároveň jsme uctili památku našeho patrona Sv. Floriána. 

Nejprve jsme se sešli v 9.00 hod. na našem areálu, odkud jsme se společně, v průvodu, vydali do místního kostela, kde proběhla mše svatá, v rámci které jsme mimo jiné nechali posvětit i novou sošku Sv. Floriána, která bude umístěna v kapličce u ulice Floriánské v Kravařích.

Po mši svaté jsme se společně vydali na náš areál, kde jsme nejprve ocenili vyznamenáním především starší členy našeho sboru, ale poděkování za výbornou spolupráci si odvezli rovněž také zúčastněné delegace ze sousedních sborů. Po této slavností chvíli pak na nás již čekalo výborné knedlo, vepřo, zelo a chvíle poklábosení u bohatého občerstvení.

Navzdory nevábné předpovědi počasí nás čekalo krásné, slunečné, počasí, které doplnila i dobrásv florian 3 nálada všech účastníků tohoto slavnostního dne. Atmosféru můžete nasát v rubrice Fotogalerie.

 

sv florian 2

 Zanechat komentář

(vyžadováno)

(vyžadováno)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..