Říj 122013
 

veterani M Hostice1V sobotu 5.9.2013 se v Malých Hošticích uskutečnila poslední soutěž II. ročníku Okresní ligy veteránů 2013, která pro nás nakonec měla přívlastek „SOUTĚŽ SNů“ i když to tak z počátku nevypadalo. Ale od počátku. Původně měla soutěž proběhnout 14.9., to jsme si mysleli že máme formu jak hrom, takže nás velmi mrzelo, že byla soutěž k vůli nepřízni počasí přesunuta právě na sobotu 5.9.2013. Navíc jsme věděli, že v den konání soutěže jde náš veteránský vedoucí a trenér v jedné osobě, Martin Hahn , na svatbu, takže budeme o jeho přítomnost oslabeni.   Ale překážky jsou od toho aby se překonávali, takže jsme se 5.9. po obědě vydali na kolech do Malých Hoštic. Jeli jsme v sestavě Radek Glabasnia – stroj, Valťa Harazim – savice, Milan Řehulek – koš, Karel Malchárek – béčka, Zbyněk Bezděk – rozdělovat a osvědčení proudaři Radim Bezděk a Milan Deutsch. Byla to poslední soutěž na které se rozhodovalo o medailových umístěních v celé okresní lize. O vítězi celého ročníku – CHlebičovu – bylo již předem rozhodnuto a vypadalo to, že ani hasiče ze Štítiny může z druhého místa sesadit jen zázrak, respektive jejich velká chyba, takže jsme tam jeli s tím,  poprat se s Kylešovicemi o třetí místo.

Tak jako v loňském roce probíhala soutěž dvoukolově s tím, že se do závěrečného hodnocení počítalo umístění v jednotlivých kolech. V prvním kole se jelo s 12 a v druhém s američanem PS 15. Po startu museli všichni soutěžící vběhnout do improvizované hasičárny, vzít si svůj vercajk a pak se vydat na trať, přičemž proudaři, rozdělovač a všichni kdo chtěli proběhnout se k terčům, museli ještě na trati překonat okno. A právě to se stalo osudným hasičům ze Štítiny. V prvním kole měli sice nejrychlejší čas, ale právě díky tomu, že jeden ze soutěžících nepřekonal okno na trati byli diskvalifikováni a odsunuti na poslední místo. Nám se pokus docela vyvedl a za stříbrnou příčku v prvním kole jsme dostali dva body do celkového hodnocení, kdy před námi byli jen domácí Malé Hoštice. Tento kiks Štítiny úplně změnil naši pozici v celkovém pořadí ligy, protože před statrem měli na nás náskok 4 bodů na druhou příčku a tímto výpadkem jsme věděli, že když nepokazíme druhé kolo, můžeme je v celkovém pořadí přeskočit. Do not nám hrálo i to, že za námi v průběžném pořadí byly i Kylešovice, takže bylo jasné, že vše je v našich rukou. 

Do druhého kola jsme tak nastupovali s vědomím, že jen naše chyba nás může připravit o stříbrnou celkovou příčku, ale také s tím, že jsme družstvo prvních kol a druhé většinou zmastíme.  I v tomto kole byla nejrychlejší Śtítina, tentokrát bez diskvalifikace,  ale i nám se kolo docela povedlo a za krátko bylo jasné, že se nám podařilo Štítině i Kylešovicích „utéct“ získat celkovou stříbrnou příčku v Okresní lize veteránů okresu Opava 2013.  

Až do posledního útoku však nebylo jasné, kdo si odveze pohár za vítězství z Malých Hoštic. Domácí tým, vítěz prvního kola, totiž nastupoval až jako poslední v situaci, kdy jsme byli v tomto kole na průběžném 3 místě a měli jsme tak 5 bodů. Domácím tedy stačilo buď nás časem porazit nebo se dostat jen o příčku za nás. Snad to bylo jejich nervozitou, únavou nebo nevím čím, ale domácí tento svůj pokus pokazili a tím se nám otevřela cesta k našemu historicky prvnímu místu na soutěžích Okresní ligy veteránů.  Prostě PARÁDA. 

veterani M Hostice2veterani M Hostice3

 Zanechat komentář

(vyžadováno)

(vyžadováno)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..