Čvc 022013
 

veterani bienkowice1V neděli 30.6.2013 se naše pětičlenné družstvo veteránů, posílené o tři kolegy z SDH Dvořisko, vydalo na soutěž końských stříkaček do polské vesničky Bieňkowice. Původně jsme si mysleli, že půjde o soutěž veteránů, ale obsazení polských družstev, kde se průměrný věk pohyboval kolem 20 let, nás hned vyvedlo z omylu. Skutečností ale je, že se soutěžilo se starými koňskými stříkačkami, kterou si každé družstvo přivezlo vlastní a na místním hřišti se sešlo celkem 18 krasavic, tedy  ručních hasičských stříkaček.

Celé soutěžní odpoledne nejprve začalo slavnostním průvodem zúčastněných stříkaček od místní hasičské zbrojnice na hřiště, kde se soutěž konala. Byl to opravdu nářez a krásný pohled vidět v průvodu všechny ty „staré“ hasičské stroje.  veterani bienkowice2

Na soutěžní trať pak vyběhlo 17 družstev mužů (z toho 4 družstva z České republiky), 5 družstev žen a jedno družstvo dorostenců.Právě věk soutěžících byl důležitý pro první část útoku, protože sedm členů družstva nejprve čekalo zdolání překážkové dráhy, spočívající v přeběhu lávky, přelezení okna se schůdky a podlezení tří latí. Zde se nejvíce projevil věkový a hlavně tělesný rozdíl, kdy mladé, vypracované těla polských adolescentů a adolescentek se nemohly rovnat s „vypracovnými“ těly našich českých veteránů (často s pivním mozolem), což mělo za následek časovou ztrátu již na začátku útoku. Ale dá se říci že všechna česká družstva se i s tímto hendicapem vypořádala se ctí a k připraveným stříkačkám doběhla vcelku rychle.veterani bienkowice3

Poté již stačilo jen natáhnout dvě hadice „C“ a mít pořádné pumpaře, kteří nahnali vodu do těchto hadic a po shození terče byl útok ukončen.  Za různé prohřešky, jako např. nedotknutí se všech schůdků okna apod., následovaly trestné body, ale ty se našemu družstvu vyhnuly.

 V celkových výsledcích jsme pak jako nováčci obsadili 11 místo, hned za nejlepším českým týmem veteránů z Dobroslavic, kteří skončili 10. Ale ani toto umístění v druhé desítce startovního pole nikoho z nás neotrávilo a všem se nám soutěž moc líbila. 

veterani bienkowice4veterani bienkowice5

 Zanechat komentář

(vyžadováno)

(vyžadováno)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..