Zář 032023
 

Poslední VIII. kolo Okresní ligy veteránů ročníku 2023 mělo původně proběhnout v Kyjovicích, ale protože tento sbor nakonec z letošního ročníku odstoupil, uspořádali toto kolo společně, na našem hasičském areálu, SDH Kravaře a SDH Dvořisko.  Jednalo se o noční soutěž v požárním útoku, která proběhla v pátek 1. září 2023.

Na soutěž se sjelo celkem 9 mužských týmů a 2 týmy žen, a protože o celkovém pořadí v ročníku 2023 Okresní ligy veteránů, v kategorii žen, již bylo rozhodnuto, byla většina přihlížejících zvědavá zvláště na to, jestli se vedoucím klukům z Kobeřic podaří udržet 4 bodový náskok před chlapci ze Štítiny, nebo v tomto posledním kole dojde k výměně na postu lídra ročníku 2023 v mužské kategorii.  Našim klukům, díky dvou vynechaným soutěžím, patřilo před touto soutěží, průběžné 8. místo a kluci se moc chtěli posunout výše, zvláště když na 7. příčce, s náskokem 3 bodů, byli naši kamarádi, ale zároveň i velcí rivalové, hasiči z Dvořiska.

Soutěž začala v 20.30 hod., kdy již byla tma, takže všechny týmy měly stejné „světelné“ podmínky. Jako první vyběhli na trať spolupořadatelé z Dvořiska, aby všem ukázali, co jsme si pro ně připravili, neboť šlo o netradiční požární útok, kdy útočné vedení bylo složeno ze dvou rozdělovačů a nejprve po rozvinutí jednoho „B“ a jednoho „C“ na každém proudu museli proudaři shodit barel a poté, po rozpojení proudnice, přeběhnout k druhému rozdělovači, který byl vzdálen od toho prvního na jedno „B“, tam opět nechat zapojit jeden proud „C“ a utíkat k terčům, jejichž shozením došlo k ukončení pokusu. Klukům z Dvořiska moc ukázkový pokus nevyšel a čas 58:98 jim nakonec stačil až na 8 místo. Naši kluci z Kravař startovali jako čtvrtí a těm se naopak zadařilo neboť dosáhli času 32:88 a až do pokusu hasičů z Kobeřic se usadili na vedoucí pozici, po prvním kole, ze které je však sundali právě kluci z Kobeřic, kteří dosáhli v prvním kole času 29:03.  Smůlu měli kluci ze Štítiny, kteří stříkali tak dlouho, až v nádrži došla voda a proto byl jejich pokus nehodnocen a tím se jejich šance, přeskočit v celkových výsledcích ročníku 2023 hasiče z Kobeřic, dostala až na nulu.

Do celkových výsledků této soutěže se počítalo pořadí v jednotlivých pokusech, takže do druhého kola šly všechny týmy s velkým nadšením, protože nic nebylo ještě rozhodnuto. V tomto kole se většina týmů zlepšila, ale na rozdíl od kola prvního, kdy byli nehodnoceni jen kluci ze Štítiny, došlo tentokrát k diskvalifikaci i dalších týmů a to Rohova, Štěpánkovic,  ale hlavně kluků z Kobeřic, kteří sice i v tomto kole předvedli nejrychlejší pokus časem 29:18, ale tento nemohl být uznán, neboť jeden z proudařů, při sestříknutí barelu, přešlápl čáru stříkání.  Toto kolo tak zvládli nejrychleji kluci z Štítiny, časem 30:17 a na druhé místo se opět probojovali naši domácí kluci z Kravař, časem 33:10, což jim při součtu pořadí z obou kol vyneslo první místo v této soutěži a samozřejmě velkou radost a taky posun na 6. místo v celkovém pořadí OLV ročníku ročníku 2023. Druhé místo obsadili kluci z Kylešovic a třetí hasiči z Koutů.

Při závěrečném nástupu se pak již všichni těšili na vyhodnocení tohoto ročníku Okresní ligy veteránů a slavnostní vyhlášení celkových výsledků, které proběhne 4.11.2023 na sále ve Štítině.

 Zanechat komentář

(vyžadováno)

(vyžadováno)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..