Rok 2004

 Publikoval dne 1.1.2005  Přidat komentáře
Led 012005
 

I rok 2004 jsme zahájili ve znamení plesového veselí. V průběhu měsíce ledna a února jsme uspořádali dva Hasičské bály pro dospělé (jeden u „Špeka“ a druhý v Buly) a taky jsme nezapomněli na naše nejmenší, pro které jsme spolu s Domem dětí a mládeže zorganizovali maškarní bál.

Podle zaběhnutého itineráře měl následovat únorový lyžařsko-bobařsko-sáňkařský zájezd do Jeseníků, který se však pro nepříznivé sněhové podmínky neuskutečnil.

Obvyklá byla i účast našich žákovských mužstev na žákovskou halové soutěž v Havířově, které se tradičně účastní na 70 družstev z celé ČR, ale i ze Slovenska. Bohužel ani letos naši žáci neukázali to nejlepší co v nich je a po určitých „kiksech“ skončili starší 19 a mladší 13.

O to větší radost jsme si udělali v námi organizovaném již 4. ročníku Hasičského fotbalového turnaje hvězd v malé kopané, kde jsme porazili všechny 4 hasičské, jakož i 3 nehasičské, družstva a vyhráli jsme putovní pohár.

S příchodem jara ale začaly vrcholit dodělávky našeho hasičského areálu, který jsme chtěli v tomto roce otevřít, což se nám nakonec taky podařilo. Slavností otevření, za účasti starosty města Ing. Andrease Hahna a dalších hostů proběhlo v rámci 4. ročníku soutěže VETERÁN CUP, soutěže se starou koňskou stříkačkou, kterou jsme v našem novém areálu zorganizovali. Letos na ní přijelo 14 družstev, a to jak hasičských tak i nehasičských. Po naprosto strhujícím závěru se tím nejšťastnějším stalo družstvo PLAMÍNEK, složené z chlapů z Kravař, kteří časem 46,81 s. porazili hasiče z Malých Hoštic (46,84 s.). Naši domácí veteráni pak obsadili „až“ šesté místo.

Ještě před tímto otevřením jsme však v areálu odpracovali mnoho hodin, aby tento byl k uspořádání vrcholu letošní sezóny připraven a taktéž jsme na tomto místě uspořádali tradiční mužskou soutěž Slezský pohár, v běhu na 100 metrů přes překážky a v požárním útoku. V jednotlivcích se nejlépe se s nástrahami tratě vypořádal náš domácí Milan Onderka, který časem 17,19 zvítězil před Přemyslem Ptáčníkem z Hasičského záchranného sboru Opava (čas 17,55) a Petrem Binarem ze Slatiny, který dosáhl času 17,96. A v celkovém hodnocení pak vyhráli a krásný putovní Slezský pohár si odvezli profesionálové z Hasičského záchranného sboru Opava, kteří na trati požárního útoku dosáhli také nejrychlejší čas – 21,91. No a samozřejmě jsme v areálu uspořádali i soutěž žákovskou, kterou za účasti 14. starších a 7 mladších družstev v obou kategoriích vyhráli žáci z Horní Lhoty. Naši starší žáci skončili čtvrtí a mladší pátí. Poslední letošní akcí v našem areálu pak byla Soutěž o pohár ředitele HZS Opava, kterou v jednotlivcích vyhrál „náš“ Milan Onderka a v družstvech opět profesionálové z HZS Opava.

Vedle těchto našich domácích soutěží se družstvo mužů zúčastnilo 28 soutěží mimo Kravaře se střídavými úspěchy a zapojilo se i do okresní ligy v požárním sportu, kde skončili na 4 místě. Žákovské družstvo starších se zúčastnilo krajského kola plamenu a také zápolili v okresní žákovské lize, kde skončili na celkovém osmém místě. Nově se budující družstvo mladších pak v okresní lize skončilo šesté.

Aktivní po celý rok 2004 byla i naše jednotka SDH Kravaře, která zasahovala celkem u dvaceti událostí, což představuje dvojnásobný počet výjezdů oproti loňskému roku. Osm z těchto událostí tvořilo požáry, jeden letecká havárie a zbytek čerpání vody, technickou pomoc apod.

Vedle práce na areále a soutěžní aktivity jsme chodili bruslit do nové haly v Kravařích, uspořádali jsme 5 karnevalů, byli na divadelním představení i na setkání hasičských standart u příležitosti oslav sv. Floriána a závěr roku jsme zakončili nefalšovanou hasičskou zabíjačkou pro naše členy.

 Zanechat komentář

(vyžadováno)

(vyžadováno)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..